WEBINAR SERIES

Hoe klantportefeuilles
ontwikkelen


Gepresenteerd door

Pascal Persyn

Pascal Persyn

Nicolas Dejehansart

Nicolas Dejehansart

Frederic Eeckhoudt

Frederic Eeckhoudt

In deze webinarserie gaan we dieper in op het uitbouwen van klantportefeuilles en op de manieren om winstgevende groei te realiseren op een structurele manier.

Covid-19 heeft bij een aantal van onze klanten aangetoond dat de gemiddelde omzet per verkoper structureel hoger moet kunnen. Vele van hun klanten hebben de voordelen van virtuele meetings ontdekt en verwachten niet langer dat een verkoper zo veelvuldig langskomt.

De verkopers die zich wisten aan te passen hebben bijgevolg hun productiviteit en verkoopresultaten drastisch verhoogd, alsook de loyaliteit van bestaande klanten.

Managers van die bedrijven hebben er op gelet dat verkopers hun competenties aanscherpten en de commerciële betrokkenheid van andere (niet-verkopende) teamleden structureerden, zodat nieuwe opportuniteiten bij bestaande klanten gemakkelijker konden worden gedetecteerd en ontwikkeld.

Dankzij de ervaring die iedereen heeft opgedaan met virtuele interacties heeft de verkoop een extra instrument bijgekregen om de serviceverlening, loyaliteit, omzet en efficiëntie te verhogen. De uitdaging is niet alleen hoe de juiste mix van digitale, virtuele en nog steeds belangrijke menselijke contactmomenten af te wisselen, maar vergt ook andere competenties van de verkoper en zijn management.

Dat betekent dat nieuwe gewoontes dienen aangeleerd te worden, waardoor ook rapportering en bepaalde indicatoren anders gemeten dienen te worden.

Webinar Topics

Een greep uit de vele onderwerpen die we zullen aansnijden:

 • Hoe vermijd ik dat minder bezoeken leidt tot ‘uit het oog, uit het hart’?
 • Zal op termijn die verhoogde efficiëntie niet leiden tot nog minder loyaliteit bij bestaande klanten?
 • Hoe bepaal je welke mix van virtuele en plaatsbezoeken per klant ideaal is om het potentieel te maximaliseren tegen de laagst mogelijke verkoopkost?
 • Hoe prospecteren en afspraken bekomen als mensen nu liever eerst een virtuele meeting willen?
 • Welke thema’s blijf ik uitsluitend tijdens bezoeken bespreken?
 • Zijn virtuele meetings een opportuniteit om meerdere verkopers op 1 klant in te zetten omwille van het zeer brede productaanbod dat we hebben?

Op deze en vele andere vragen geven we antwoorden in de 3 geplande webinars. Na elke sessie zullen we individuele vragen, die niet plenair beantwoord konden worden, alsnog via mail beantwoorden.

Heb je nu reeds specifieke vragen? Bezorg die op voorhand via inquiry@perpetos.com en we bezorgen gratis een passend antwoord tijdens of na de betreffende webinar.

Perpetos Webinar Series

Webinars

In welke mate maximaliseer je vandaag reeds het potentieel van jouw klantenportefeuilles?


Click "+" to see topics for each webinar in the series.
Nu beschikbaar & download op aanvraag

In het post-covid tijdperk heeft het bordje ‘alleen op afspraak’ een compleet andere dimensie gekregen. Klanten hebben ontdekt dat videomeetings hen helpen om het tijdsverlies dat ze ervaren door de vele verkopers die (willen) langskomen nog meer te vermijden. Een voordeel en een nadeel voor de bestaande leveranciers. Maar ook zij worden gevraagd om enkel langs te komen wanneer de klant het wil.

Video meetings vergen, naast de technische vaardigheden, ook andere verkoopvaardigheden.

 • Hoe virtuele klantbezoeken in uw voordeel omzetten
 • Welke nieuwe vaardigheden dienen verkopers te hebben
 • Waarin verschillen de stappen van een gesprek in een videocall

Gepresenteerd door Nicolas Dejehansart & Frederic Eeckhoudt

Nu beschikbaar & download op aanvraag

Nu beschikbaar & download op aanvraag

Iedereen weet dat het veel gemakkelijker en goedkoper is om meer te verkopen bij bestaande klanten dan om nieuwe klanten te winnen. Anderzijds ervaren velen dat meer korting als pasmunt wordt gebruikt voor meer loyaliteit of meer omzet. Het kan ook anders.

Onderzoek toont aan dat klanten bereid zijn om zelfs meer te betalen indien de leverancier de waarde van de totaaloplossing kan aantonen.

 • Hoe vermijd je dat klanten prijsvergelijkingen beperken tot vergelijkingen van product- of diensteigenschappen?
 • Wat veranderen aan de inhoud van verkoopgesprekken?
 • Hoe de toegang tot uw klanten moeilijker maken voor concurrenten

Gepresenteerd door Nicolas Dejehansart & Pascal Persyn

Nu beschikbaar & download op aanvraag

Onderzoek in de psychologie en neurowetenschappen bewijzen dat mensen gewoontedieren zijn. Dat betekent dat ook verkopers teruggrijpen naar gedrag dat in het verleden heeft gewerkt. Laat dat nu net de hindernis zijn. Dingen anders doen is noodzakelijk voor een beter resultaat, maar vergt reflectie en een kritische evaluatie van de situatie.

Het vereist tevens nieuwe gewoontes aanleren, die op het eerste gezicht als een risico voor het huidige resultaat worden ervaren.

 • Wat is dynamisch portefeuille beheer en hoe implementeren
 • Hoe verkopers anders aansturen, ondersteunen en coachen om hun bereidheid tot veranderen te stimuleren
 • Hoe de risicoperceptie wegnemen
 • Hoe de reflectie en kritische kijk op klantsituaties aanscherpen bij verkopers

Gepresenteerd door Nicolas Dejehansart & Pascal Persyn


Presenters

Pascal Persyn - CEO Perpetos

Pascal Persyn
CEO

Pascal ondersteunt organisaties in het waarmaken van commercial excellence. Zijn lievelingsprojecten focussen op het helpen van bedrijven om te gaan met de uitdagingen die het digitale tijdperk stellen. Vandaag zorgen beter geïnformeerde klanten er voor dat organisaties hun eigen commerciële aanpak moeten herdenken.

Zijn praktische ervaring in publieke, private en durfkapitaalbedrijven staat toe om het juiste te doen op het juiste moment en met de juiste mensen.

Aarzel niet om contact op te nemen met Pascal voor zijn gespecialiseerd advies: pascal@perpetos.com

Nicolas Dejehansart - Business Coach Perpetos

Nicolas Dejehansart
Business Coach @ Perpetos

Nicolas ondersteunt bedrijven in het naar een hoger niveau tillen van hun commerciële performantie. Zijn lievelingsprojecten focussen op het in staat stellen van verkoopsteams om meer deals te winnen, hogere marges te verkrijgen en een lagere cost of sales te bewerkstelligen.

Neem contact op met Nicolas om een competitief voordeel te verkrijgen: nicolas.dejehansart@perpetos.com.

Frederic Eeckhoudt - Business Coach Perpetos

Frederic Eeckhoudt
Business Coach @ Perpetos

Frederic begeleidt ondernemingen en commerciële teams om meer impact te creëren bij hun klanten. Groei realiseren door geoptimaliseerd accountdevelopment, marge verdedigen in negotiaties en verkoop van complexe oplossingen zijn projecten waar hij zich als een vis in het water voelt.

Neem contact op met Frederic voor zijn gespecialiseerd advies: frederic@perpetos.com.